Eksozom
Eksozom nedir?
Eksozomlar, aminoasitler, çok sayıda büyüme faktörü içeren mezenkimal kök hücrelerin kültür ortamında özel işlemler ile saflaştırarak elde edilen protein kesecikleri. Yenidoğan göbek bağı dokusundan elde edilen eksozomlar kültür ortamında özel işlemlerle saflaştırılarak elde edilir. Eksozomlar çok küçük 30-200 nm çapındadır.
Hücrelerin binde biri boyutunda olan bu kesecikler, etki ettiği hücrenin fonksiyonlarını güçlendirmekte ve o hücreyi onarabilmektedir.
Eksozom Tedavisi Nedir? Hangi Durumlarda Yapılır?
Eksozom tedavisi, yüz, boyun, dekolte gençleştirme, leke tedavisi, cilt gençleştirme, akne izi tedavisi, saç dökülmesi, yara iyileşmesi veya yanık tedavisi estetik amaçlı yapılmasının yanı sıra bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.
Eksozom Tedavisi Nasıl Yapılır?
Eksozom homojen bir sıvı olarak steril şekilde soğuk zincir ile saklanmaktadır. Uygulama öncesi hastanın cildi temizlenerek lokal anestezik krem sürülerek beklenir. Kök hücrelerden alınan eksozomlar bölgeye mikro iğneler ile uygulanır. Eksozom cilde enjekte edildikten sonra hasarlı olan hücrelerde onarım başlar. Hastalar işlem sonrası günlük yaşantılarına devam edebilir.
Eksozom Tedavisi Ne Kadar Sürmektedir?
Eksozom uygulaması, saç tedavisi veya cilt yenileme amaçlı ortalam 30 dakika sürmektedir.
Eksozom Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?
Eksozom tedavisi genellikle tek seans olarak yapılır. Bir kez uygulanacak bu işlem sonrasında zaman içinde istenen sonuç elde edilmektedir.
Eksozom enjekte edildiğinde hızlıca hasarlı olan bölgede hücrelerin onarım başlar.
Saç ekimi sonrasında da uygulanabilmektedir. Ekim sonrası, ekilen saçların desteklemesi sağlanmaktadır.
Eksozom Tedavisi Faydaları Nelerdir?
Onarıcı, yenileyici, canlandırıcı etkisinin hızlı olması yönü ile tercih edilir.