Somon DNA
Yıllar içerisinde gerek hormonal aktivitedeki azalma gerekse çevresel faktörler cilt kalitesini olumsuz etkiliyor . Geçen bu süreçte kollajen ve elastin lifler parçalanmaya ve vücutta bulunan hyaluronik asit miktarı azalmaya başlar. Cilt daha mat, daha kuru görünür. Elastikiyeti azalır.İne kırışıklıklar oluşmaya başlar.İşte bu tip durumlarda iyileştirici özelliği ile somon DNA iyi bir seçenek.
Merak Ettikleriniz
Somon DNA uygulaması nedir?
Somon DNA polinükleotid olarak adlandırılan ve hücre yapımına destek olan bir madde. Cilt gençleştirmede ve yenilemede kullanılır. Cilt altına küçük iğneler ile uygulanır. Cildi nemlendiren hyaluronik asitli mezoterapi ile birlikte veya dönüşümlü olarak kullanılması etkinliğini artırır.
Somon DNA ciltte nasıl değişiklik yapar?
Hücre yenileyici olan somon cildin kollajen, elastik liflerini artırarak sarkmasına engel olur. Elastikiyet kaybını azaltır. Başta göz çevresi olmak üzere kırışıklıkları hafifletir. Lifting ve kırşıklık açıcı özelliği ilk seansta bile görülebilir.
Somon DNA ne sıklıkta kaç seans uygulanmalıdır?
1-3 hafta aralıklar ile 1- 4 seans cildin ihtiyacına göre uygulanabilir.Duruma göre 3 ayda bir kez tek uygulama veya yılda 2 kez kür şeklinde tekrarlanabilir.
Somon DNA sonrası normal hayata devam edilebilir mi?
Uygulama sonrası günlük hayata hemen devam edilebilir. Ciltte sadece hafif bir kızarıklık olabilir. Yarım gün içinde kendiliğinden geriler. Bazen ertesi gün ciltte iğneye bağlı küçük morluklar olabilir. Makyajla kapatılabilir
Somon DNA başka cilt gençleşleştirme yöntemleri ile birlikte kullanılır mı?
Lazerler, radyofrekans gibi yöntemlerle birlikte veya dönüşümlü kullanılırsa çok daha etkili olur. Botokstan önce uygulanırsa kırışıklıkların tamir edilmesini hızlandırır. Dolgu ile birlikte kullanılırsa dolguların lifting ve kırışıklık açma etkinliğini artırır.